BELANGRIJKRE AANDACHTSPUNTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN DEUR
Tochtvaldorpel
Deurmaat
Draairichting deur
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is in de afbeelding hiernaast goed te zien! Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt in de sponning. Een stompe deur wordt afgehangen met scharnieren en een opdekdeur met paumelles.
Let op: bij een opdekdeur wordt ook naar de draairichting gevraagd.
Als je bij een gesloten deur aan de kant gaat staan waar je de scharnieren ziet en de scharnieren zitten rechts, dan noemen we deze deur een rechtsdraaiende deur. In de afbeelding hiernaast wordt ook duidelijk aangegeven wat de draairichting van een deur is.
De deurmaat van een nieuwe deur bepaal je door de strakke sponningmaat te meten en daar circa 10 mm af te halen (draainaad). Hou bij de hoogte eventueel rekening met een stofdorpel. gaat het om vervanging van een deur? Meet dan gewoon de bestaande deur op. Lukt het niet of twijfel je? Je kunt altijd gebruik maken van onze inmeet-service
Bij een voordeur wordt meestal een tochtvaldorpel besteld. Een voordeur draait namelijk meestal op de dorpel en daardoor ontstaat een tochtnaad. Maar ook bij de overgang van bijvoorbeeld de garage naar de keuken kan een tochtvaldorpel een uitkomst zijn. Zodra de deur sluit gaat automatisch het rubber naar beneden en daarmee wordt de naad onder de deur afgesloten.
Een buitendeur maak je extra veilig met behulp van een meerpuntssluiting. Een meerpuntssluiting vergrendelt de buitendeur op meerdere punten en maakt de deur zo extra veilig.De meerpuntssluitingen zijn gemaakt met haakschoten waardoor de kans zeer klein is dat je deur open gebroken kan worden. De meerpuntssluiting van Deurinbeeld.nl is een driepuntssluiting. Dit houdt in dat het slot met een draai aan de sleutel (sleutelbediend) of kruk (krukbediend) met drie haakschoten in het kozijn valt.
Een meerpuntssluiting heeft naast het veiligheidsaspect, ook nog een ander praktisch voordeel: het gaat het krom trekken van je deur tegen.
Veiligheidsbeslag wordt vooral gebruikt bij buitendeuren. Veiligheidsbeslag bestaat altijd uit een set van een buiten- en binnenschild. Het buitenschild wordt vanuit de binnenzijde vastgeschroefd, zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant. Hierdoor is het zeer moeilijk om het schild te verwijderen en zo beter bij het cilinderslot te komen. Al ons veiligheidsbeslag bevat het SKG*** keurmerk. Veiligheid voor alles!